About

След почти 4 години престой в държавната администрация, се завръщам в блогсферата. Десетина килограма по-тежък, с първите ми бели коси, видял как нещата не стават толкова лесно, колкото си мислим, съм събрал много впечатления. Основната ми цел от тук нататък в този блог ще бъде да разбивам някои клишета и погрешни тези. Какво означава това ли? Ами не може да се говори, че валутния борд ще падне, само за да се създава паника. Защо да говорим, че мажоритарната система е това, което ни трябва, когато нейните ефекти са точно обратното на това, от което имаме нужда.

Ще се концентрирам върху изборите и изборния процес, но не само в България.

Защо ме нямаше толкова време – защото когато работиш за имиджа на един министър и една институция, е по-добре да не създаваш шум, като си играеш на блогър.

7 responses to “About

 1. Vera

  Pozdravleniq za krasiviq nov blog! mnogo interesen i prpiqten za ochite i tova deto sedi zad tqh 🙂

 2. Добре казано, радвам се, че поне “поколението на свободата” у нас обича свободата. А иначе за мнозинството от останалите свободата сякаш е само дума, за съжаление…

 3. eternalseven

  Pozdravi ot USA dan4o, az sum ot su6toto pokolenie. Mare kvo stana posledinite godini vse o6te ne mozje da mi go pobere mozuka.

 4. M

  Здравей. Моля те свържи се с мен, за да ти пратя една покана;)
  Мария

 5. Здравейте,
  Казвам се Мария Ценова и съм част от екипа на SmartiGraphs. Следя работата Ви в блога с голям интерес и много харесвам статиите, които публикувате. Пиша Ви, защото вярвам, че нашите проекти имат общи цели и бихме могли да работим заедно.
  SmartiGraphs e проект, реализиран от група млади ентусиасти, които искат обществото да бъде по-информирано за протичащите политиччески и обществени процеси в страната. Смятаме, че традиционните методи са объркващи и неразбираеми. Затова ние използваме по-атрактивен подход, а именно чрез инфографика. Инфографиката е визуално представяне на информация чрез илюстрации, диаграми, снимки, анимации и др. Повече информация относно екипа и неговата дейност можете да намерите на нашия сайт http://smartigraphs.com/about-smartigraphs/
  Инфографиките, които разработваме, засягат теми с политически контекст. Например, анализирали сме изборният процес за 41-во Народно събрание, засиленият мониторинг отстрана на Европейския съюз спрямо България, както и процеси за развитието на политическия живот в страната. Най-мащабната ни кампания до тук е свързана с Парламентарните избори 2013. Тя събра аудитория от над 10 000 души и бе отразена в две онлайн медии – Капитал и Актуално (http://smartigraphs.com/tag/%D0%B8%D0%B7%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8-2013/)
  Следващата кампания, която подготвяме, е свързана с предстоящите Избори за евродепутати. Чрез нея искаме да информираме обществото какво е Европейският съюз и как функционират неговите институции, какъв е изборният процес, как нашият глас ще окаже влияние при формирането на следващия Европейски парламент, работата на евродепутатите и други важни теми.
  Ние виждаме взаимна полза да работим заедно в рамките на тази кампания, защото и двата проекта имат за цел да формират гражданско общество, което действа и мисли критично, умее да анализира случващите се събития и взема решения индивидуално.
  Ще се радваме да обсъдим детайли на съвместната ни работа.

  С уважение:

  Екипът на SmartiGraphs

  • Daniel

   Здравейте,

   малко късно виждам коментара ви, за което съжалявам. Успех!

 6. Excellent article. Keep writing such kind of information on your blog.

  Im really impressed by your site.
  Hi there, You’ve done a fantastic job. I will definitely digg it and in my opinion recommend to my
  friends. I’m sure they will be benefited from this
  website.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s